Transport van fietsbruggen naar Purmerend.

Geplaatst op 7 maart 2014

In opdracht van Moerland & Dost heeft Zwatra Transport het transport en een groot deel van de hijswerkzaamheden mogen verzorgen van 9 prefab fietsbruggen voor plaatsing in Purmerend. De lengte van deze bruggen varieerde van 10 tot 21 meter.


De aanbesteding, voor de levering en plaatsing van 9 fietsbruggen, van de gemeente Purmerend was aan Moerland & Dros B.V. gegund en deze bruggen zijn gefabriceerd door Fibercore in Rotterdam.
Op het bovenstaande filmpje van Fibercore Europe ziet u het laden van de bruggen in Rotterdam, het transport over de weg en het plaatsen van deze bruggen in Purmerend. De bruggen variƫren in lengte van 10 tot 21 meter en in breedte van 2,35 tot 4,55 meter. De meest in het oog springende transporten waren de twee bruggen van 21 meter land en 3,95 meter breed.
Zwatra verzorgde het transport inclusief de vereiste transportbegeleiding en de noodzakelijk ontheffingen Als extra service regelde Zwatra op locatie ook de inzet van mobiele kranen voor deze grootste bruggen. De kortere en ook lichtere bruggen zijn geladen en gelost met eigenwagens met autolaadkranen van 52 Tm en 105 Tm. De uitvoering van dit project heeft plaats gevonden in de periode van eind november tot begin december 2013.

Trekker met autolaadkraan
Al eerder verzorgde wij voor Fibercore en Moerland & Dost het transport en hijswerk van bruggen naar Krimpen aan den IJssel, Hoorn, Grootenbroek en Kudelstaart. Op deze laatste locatie betrof het bruggen met een lengte van 15 meter en een breedte van 4,90 meter.

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op