Uitzonderlijk vervoer

Uitzonderlijk vervoer, exceptioneel transport, buitengewone vracht: hoe je het ook noemt, Zwatra Transport is een expert in het verplaatsen van ladingen met bijzondere afmetingen of een extreem hoog gewicht.
Bij uitzonderlijk vervoer komt meer kijken dan u denkt. Zo moet er onder meer rekening worden gehouden met:

 • Speciale wagens die de lading kunnen vervoeren;
 • De af te leggen route en eventuele obstakels onderweg;
 • Inzet van transport begeleiding;
 • Het goed vastzetten van de lading;
 • Benodigde ontheffingen.

Zwatra Transport regelt alle zaken die komen kijken bij uitzonderlijk vervoer. Wij zorgen ervoor dat elke vracht, hoe groot, lang of zwaar deze ook is, veilig en probleemloos aankomt op de plaats van bestemming.

Uitzonderlijk vervoer – in alle soorten en maten

Uitzonderlijk Vervoer door Zwatra TransportLadingen met extreme afmetingen passen niet in elke vrachtauto. Daar weten we bij Zwatra zwaar transport alles van. Ons wagenpark omvat onder meer diepladers, trekkers, bakwagens en trailers in alle soorten en maten. Zo beschikken wij over voertuigen met meerdere aslijnen. Hiermee kunnen extreem zware ladingen tot 100 ton vervoerd worden. Daarnaast hebben we opleggers waar ladingen met een lengte tot 42 meter op passen, en voertuigen voor extra brede of hele hoge vrachten. Uiteraard zijn onze wagens voorzien van borden en speciale verlichting zodat medeweggebruikers tijdig kunnen zien dat het om uitzonderlijk vervoer gaat. Zo verloopt het uitzonderlijk vervoer voor alle partijen zo veilig mogelijk.

Onderweg met een bijzondere vracht

Uitzonderlijk vervoer moet uitzonderlijk goed worden voorbereid. Het is niet alleen een kwestie van de snelste route kiezen. Bij uitzonderlijk vervoer moet er van te voren worden nagedacht over elke kilometer:

 • Past de dieplader wel door die tunnel?
 • Komt de wagen met hoge vracht geen viaduct tegen?
 • Kan de buizentrailer die haarspeldbocht nemen?
 • Is deze vracht niet te zwaar voor die brug?

Zwatra Transport heeft jarenlange ervaring met het plannen van uitzonderlijk vervoer in binnen- en buitenland. Wij kennen –letterlijk- alle knelpunten en weten waar we op moeten letten. Elke route voor uitzonderlijk vervoer wordt door ons van te voren uitvoerig verkend en zo nodig aangepast.

Uitzonderlijk vervoer met begeleiding

Uitzonderlijk vervoer vraagt om goede begeleiding. Zwatra Transport beschikt over vakkundige transportbegeleiding: getraind personeel dat in speciale wagens meerijdt. Onderweg zorgt de transportbegeleiding ervoor dat het uitzonderlijk vervoer zo goed, snel en soepel mogelijk door het verkeer wordt geloodst. Een paar kerntaken van deze dienst:

 • Medeweggebruikers tijdig signaleren;
 • Het verkeer regelen indien nodig;
 • Communiceren met zowel de chauffeur als met de planningsafdeling op kantoor;
 • Assisteren bij eventuele complicaties onderweg of tijdens het laden/lossen.

De begeleidingsdienst van Zwatra Transport is onmisbaar voor de chauffeur van het uitzonderlijk vervoer.

Exceptionele lading: Veiligheid voor alles

Een vracht met zulke bijzondere proporties moet natuurlijk goed worden vastgezet. Bij Zwatra Transport staat veiligheid voorop. Onze chauffeurs zijn experts als het gaat om ladingzekering. Ze hebben de vereiste kennis en ervaring, en volgen regelmatig cursussen over dit onderwerp. Daarnaast zijn onze voertuigen voor uitzonderlijk vervoer uitgerust met alle moderne zekeringsmaterialen. Zo wordt de lading volgens de nieuwste technieken verankerd en kan deze veilig worden vervoerd.

Bijzonder transport, uitzonderlijke maatregelen

Soms moet er voor uitzonderlijk vervoer tijdelijk een weg worden afgesloten, of moeten er andere uitzonderlijke maatregelen worden genomen om de vracht op de plaats van bestemming te krijgen. Dit moet zorgvuldig worden voorbereid. Vaak zijn er ontheffingen nodig om deze maatregelen voor elkaar te krijgen. Zwatra Transport beschikt over langlopende ontheffingen op veel routes in binnen- en buitenland en zorgt daarnaast voor incidentele ontheffingen waar nodig.

Uitzonderlijk vervoer, de gewoonste zaak van de wereld

Wat voor de één een bijzondere klus is, is voor de ander dagelijks werk. Zwatra Transport vervoert al sinds 1945 ladingen met afwijkende afmetingen en kent de transportwereld daardoor als geen ander. Uitzonderlijk vervoer is voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Wilt u meer informatie over uitzonderlijk vervoer? Neem contact op of bel ons gerust een keer voor advies.

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op