Machine transport

machine transport door Zwatra TransportWanneer het gaat om het vervoeren van zware of grote machines, dan is Zwatra Transport de ervaren specialist die u nodig hebt. Elk machine transport is bij ons familiebedrijf al vele decennia in vertrouwde handen. Zwatra Zwaar Transport verzorgt machine transport over de weg voor nationale en internationale klanten. Niet uitsluitend in Nederland, maar ook door geheel Europa of zelfs daar buiten. Zwatra Transport kan elk type machine transport voor haar rekening nemen. Een machine transport vereist altijd een specifieke aanpak en wordt door ons in nauwe samenspraak met de opdrachtgever behandeld. We beschikken over een uitgebreid wagenpark met een groot assortiment voertuigen, zowel trekkend als getrokken, waarmee uw machine transport zonder risico kan worden uitgevoerd.

Zelfs de grootste machine is geen enkel probleem

Onder horizontaal machine transport valt bijvoorbeeld het vervoeren van heimachines, graafmachines en hijskranen. Omdat de meeste van deze machines uitzonderlijk groot en zwaar zijn, zijn er speciale voertuigen nodig voor het machine transport. De combinatie van lengte, hoogte, breedte en gewicht komt heel veel voor bij horizontaal machine transport. Zwatra Transport beschikt over een wagenpark waarmee uw machine transport efficiënt uitgevoerd kan worden. De meeste van de wagens van Zwatra Transport zijn uitgerust met een autolaadkraan. Dit maakt het voor de chauffeur mogelijk om zelfstandig te laden en te lossen. Dankzij een grote variëteit aan type voertuigen en autolaadkranen en een ruime keuze in hijscapaciteiten, is het mogelijk de juiste voertuigen in te zetten voor het machine transport. Ook voor het verplaatsen en verhuizen van metaalbewerkingsmachines of houtbewerkingsmachines is Zwatra Transport uw ideale partner.

Uw kostbare machines zijn in goede handen

machine transport door Zwatra TransportDe specialisten van Zwatra Transport weten exact wat er allemaal bij een machine transport komt kijken en zorgen er voor dat u er geen omkijken naar heeft. Dat betekent niet alleen het transport zelf, maar ook volledige communicatie met overheden en overige instanties. Zo voorkomen we dat ze tijdens een zwaar machine transport onderweg met onverwachte omstandigheden geconfronteerd worden. Als ervaren professionals anticiperen wij maximaal op de omstandigheden zodat het machine transport snel, voordelig en veilig afgehandeld wordt. Een voorbeeld daarvan is de begeleiding, die wij geheel in eigen beheer hebben. Zowel de gediplomeerde transportbegeleiders als de begeleidende voertuigen zijn onderdeel van Zwatra Transport. Daarnaast is het correct vastzetten van de lading uiterst belangrijk bij een machine transport. Voor het ladingzekeren van machines met bijzondere vormen, afmetingen en gewichten beschikken onze gecertificeerde chauffeurs over de nodige kennis en ervaring. Zo bent u ervan verzekerd dat uw kostbare machines zich tijdens het transport in vertrouwde handen bevinden. U hebt bij een industriële verhuizing immers al genoeg aan uw hoofd.

Volledig gecertificeerde service voor machine transport

Industriële verhuizingen en machine transport behoren tot onze voornaamste taken. U kunt uw industriële verhuizing daarom volledig door Zwatra Transport laten regelen. Wij halen de machines van hun plaats en zorgen tevens voor het plaatsen ervan op de nieuwe locatie. Ter ondersteuning van het machine transport beschikken wij over compleet ingerichte materiaalwagens, heftrucks van 2,5 tot 7 ton, verreikers, een breed assortiment hulpmiddelen en speciaal ontwikkelde materialen voor machine transport. Ook komt het regelmatig voor dat de medewerkers van Industriële Verhuizingen assisteren bij montage- en demontagewerkzaamheden. Veiligheid is ook bij de uitvoering van een machine transport van het grootste belang. Door de uitvoerders wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Zo worden er onder andere interne controles en werkplekinspecties uitgevoerd. Er wordt tevens toezicht gehouden op het gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). We doen er namelijk alles aan om de veiligheid van onze gewaardeerde medewerkers tijdens een machine transport te garanderen. We beschikken niet voor niets over alle benodigde certificaten voor het uitvoeren van nationale en internationale transporten voor derden (NIWO), een veilig werken certificaat (VCA**), een erkenningscertificaat van de VVT en een kwaliteitscertificaat (ISO-9001).

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op