Historie

Graag willen we kort terugblikken op de geschiedenis van de Zwatra Transport organisatie.

Onderstaand een schematische weergave van de belangrijke momenten in de historie van Zwatra Transport.

historie-zwatra

Oprichting

In 1945 heeft de familie Kroes in Rotterdam het transportbedrijf Zwatra opgericht. Het bedrijf is in de eerste jaren van haar geschiedenis gevestigd geweest aan het Zwaanshals in Rotterdam Noord.

oud1

Als gevolg van de groei van het bedrijf alsmede de steeds grotere wagens is het bedrijf verhuisd naar het de Spaansepolder, een industriegebied ten noordwesten van Rotterdam.

Inmiddels was het bedrijf overgenomen door Til Kroes, de zoon van de oprichter van Zwatra, die ook de dagelijkse leiding over het bedrijf voerde.

tank

Overnames voor MBI

Onder leiding van Til Kroes heeft het bedrijf een verdere groei doorgemaakt mede door een aantal overnames.

In 1996 heeft Zwatra het bedrijf Den Hoed Delft overgenomen. Na deze overname is besloten het gehele bedrijf te huisvesten in het huidige pand aan de Schieweg 14 te Delft.

Vervolgens heeft Zwatra in 2001 Baartmans & Van de Water Transport overgenomen en het in de bedrijfsvoering van Zwatra Transport geïntegreerd.

In 2005 heeft Zwatra vervolgens Penske Construct overgenomen en dit ondergebracht in een zuster organisatie Zwatra Construct BV. Ook dit bedrijf is toen gevestigd in het Zwatra pand aan de Schieweg 14 te Delft. Per 1 januari 2009 is deze activiteit vervolgens geheel in de Zwatra Transport organisatie geïntegreerd.

Catrol

MBI

Begin 2006 besloot de toenmalige eigenaar en directeur, Til Kroes, zich te oriënteren op een mogelijke verkoop van het bedrijf. Hij wilde zelf graag binnen een periode van 2-3 jaar stoppen met de actieve leiding van het bedrijf en hij besloot het bedrijf te verkopen.

Deze oriëntatie heeft er toe geleid dat op 21 december 2006 de verkoop voltooid werd, door de overdracht van de aandelen van Arvo Transport Beheer BV aan een nieuw opgerichte vennootschap, Arvo Group BV. Deze vennootschap was hiervoor opgericht en de aandelen van Arvo Group zijn in het bezit van Antea Participaties en Ruud Egas Beheer.

Na de overdracht van de aandelen heeft Ruud Egas de leiding van het bedrijf over genomen en werd de Management Buy In afgerond.

Ruud

Met deze overname kwam na ruim 60 jaar een einde aan de verbondenheid van de familie Kroes aan het bedrijf Zwatra.

Overnames na MBI

Na de Management Buy In heeft Arvo Group nog een aantal overnames gerealiseerd.

Van den Bogerd Transport

Zo is per 1 mei 2008 de zwaar transport activiteit van Van den Bogerd Transport uit Bergschenhoek overgenomen. Met deze overname heeft Zwatra Transport haar positie in het zwaar transport versterkt. Bij de overname van deze activiteit zijn 14 wagens en 15 medewerkers overgenomen en direct geïntegreerd in de Zwatra organisatie.

 

Buis

P. van ’t Wout

Per 1 januari 2011 heeft Zwatra een deel van de transport activiteiten van P. van ’t Wout funderingstechnieken uit Waddinxveen overgenomen. Bij deze overname betrof het 4 wagens en 1 medewerker. Ook deze activiteit is direct in de Zwatra organisatie geïntegreerd.

P. van ’t Wout

DDM Transport

Per 24 februari 2014 heeft Zwatra Transport de activiteiten overgenomen van DDM Transport uit De Meern. In totaal zijn 25 medewerkers overgenomen met 21 trekkende eenheden en 31 getrokken eenheden. De activiteiten zijn direct geïntegreerd in de Zwatra Transport organisatie. Het materiaal blijft wel in De Meern gestationeerd.

DDM transport

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op