Nieuwe zwaartransporttrekker voor Zwatra

Geplaatst op 4 juli 2013

Zo sterk als… een neushoorn. Zwatra Transport uit Delft heeft als sponsor van Dierentuin Blijdorp hun bedrijfsnaam mogen verbinden aan het eind vorig jaar geboren neushoorntje. Toepasselijk bij het grote, exceptionele en zware transport waar de specialisatie van Zwatra ligt. Recent is een nieuwe krachtpatser in het wagenpark in gebruik genomen, een Scania R 620 10×4*6 MNB. De rondom luchtgeveerde trekker  is af fabriek met vijf assen uitgerust en is goed voor treingewichten tot 165 ton. Met de rvs kistopbouw en achtcilinder motor is het een zeer indrukwekkende verschijning.

De nieuwe Scania vijf-asser heeft een hefbare 2e en 5e as. De trekker is van alle gemakken voorzien en heeft ruim 900 liter diesel ter beschikking. De opbergkisten op de zwaartransportbok bieden veel opbergruimte. De draagbalk voor de oversteek van de mast is in hoogte verstelbaar en het speciale Scania CR19 Lowroof dak is afgeschuind door de firma Dubbeldam / Groeneweg uit Zwijndrecht. Dit maakt de dakhoogte nog lager en vergroot de transportmogelijkheden. De cabinevering is uitschakelbaar en de luchtvering heeft een verlaagde rijstand. De opbouw van deze trekker is verzorgd door de Scania werkplaats in Waddinxveen.

Zwatra zet met de nieuwe vijf-asser in op de toekomst door maximaal gebruik te maken van treingewichten in combinatie met een dieplader. Voor de zwaarste transporten kan er worden ingezet op 165 ton met ontheffing. Door de schuifschotel is het voertuig flexibel voor verschillende lengtes van diepladers, dolly’s en trailernek.

persfoto Zwatra2 De indrukwekkende Scania R 620 10×4*6MNB vijf-assige zwaar transport trekker van Zwatra Transport: zo sterk als een neushoorn.

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op