Neushoorntje Zwatra geboren

Geplaatst op 3 november 2012

De verzorgers hadden vrijdag al in de gaten dat de bevalling aanstaande was. Namaste was namelijk erg onrustig en ze wilde niet eten. Uit voorzorg hielden de verzorgers haar binnen. Om 16 uur ‘s middags kreeg ze haar eerste weeën. Daarna volgde een spannende periode totdat om 3.02 vannacht het jong ter wereld kwam. Het is een pittig meisje dat binnen een half uur al op eigen benen kon staan en het heeft ook al gedronken.

baby_neushoorn_1h

Wij kregen om 3:05 uur een telefoontje dat de kleine neushoorn was geboren en zijn direct naar Blijdorp gereden om het kleine diertje te kunnen aanschouwen. De bovenstaande foto is om circa 4 uur genomen.
De afgelopen weken heb ik vele malen de vraag gekregen hoe de kleine neushoorn nu gaat heten en al die tijd hebben wij jullie in het ongewisse gelaten. Nu hoeft dat niet meer het kleine neushoorn vrouwtje heet Zwatra.

baby_neushoorn_2h

Namaste en Zwatra
Foto Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Veel fans hebben de afgelopen nacht vol spanning live mee kunnen kijken naar de bevalling via de webcambeelden op www.diergaardeblijdorp.nl en mee kunnen praten via facebook en twitter. Nu het jong geboren is, kan de kleine ook via deze site live worden bewonderd vanuit de huiskamer. In Diergaarde Blijdorp kunnen de bezoekers echt al op kraamvisite komen.

Namaste is een ervaren moeder die eerder vijf gezonde jongen ter wereld bracht: vier zonen en twee dochters en nu dus weer een dochtertje.

baby_neushoorn_3h

Zwatra
Foto Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op