Industriële Verhuizingen

Industriële verhuizingen Zwatra transport

Zwatra Transport vervoert zware materialen en zorgt ook voor het plaatsen ervan. Industriële verhuizingen – want daar praten we dan over – vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Zwatra Transport. Een logisch onderdeel ook want industriële verhuizingen liggen vaak in het verlengde van zwaar transport. De materialen moeten van hun plaats gehaald worden voordat ze vervoerd kunnen worden of juist na aflevering (weer) op hun plaats worden neergezet.

Gehele coördinatie van industriële verhuizingen

Zwatra Transport ziet industriële verhuizingen als projecten waarvoor Zwatra de gehele coördinatie verzorgt. Dat begint bij het aanvragen van de vergunningen en eindigt pas als alles op de juiste plaats staat. Het doel is om de opdrachtgever alle zorgen van de industriële verhuizingen uit handen te nemen. Wij hebben er niet alleen de juiste mensen voor, transporteurs, projectleiders, uitvoerders en riggers, maar ook de juiste materialen, zoals heftrucks, autolaadkranen, rijplaten, traplopers, verreikers en tilhulpen.

Vele projecten zijn in de afgelopen jaren door de groep Industriële Verhuizingen uitgevoerd voor vele grote en kleine klanten.

Of het nu gaat om het verwijderen van warmtewisselaars in moeilijk toegankelijke ruimtes, het plaatsen van schakelkasten bij chemische complexen of in computercentra, Zwatra Transport klaart de klus naar tevredenheid van de opdrachtgever. Snel, vakkundig en conform de gemaakte afspraken.

Ook voor het verplaatsen en verhuizen van bijvoorbeeld metaalbewerkingsmachines of houtbewerkingsmachines bent u bij Zwatra Transport aan het juiste adres. Dankzij de juiste materialen en het vakmanschap worden deze machinetransporten goed uitgevoerd.

Bij het opbouwen en inrichten van hightech ruimtes biedt Zwatra met de groep Industriële Verhuizingen de juiste oplossing. Flexibel, betrouwbaar en veilig.

Voor de grote elektriciteitsbedrijven heeft Zwatra Transport transformatoren geplaatst en verplaatst door geheel Nederland. Grote en kleine transformatoren, nieuw en gebruikt. Zwatra Transport ontzorgt de klanten en verzorgt het gehele logistieke traject inclusief de noodzakelijke ontheffingen en vergunningen.

Veiligheid voor alles bij industriële verhuizingen

Veiligheid voor de werknemers van de klant en van Zwatra alsmede de veiligheid van de omstanders staat voorop. Alle medewerkers van industriële verhuizingen beschikken over de vereiste en noodzakelijke diploma’s en certificaten. Zo hebben alle medewerkers een VCA certificaat en beschikken de leidinggevende over een VCA-vol (VCA**) certificaat. Vanzelfsprekend is Zwatra Transport VCA** gecertificeerd en wordt veel aandacht besteed aan training en opleiding. Zo hebben 40 medewerkers een TCVT opleiding waarbij zij mogen hijsen met een mobiele of autolaadkraan. Ook beschikt een gedeelte van de medewerkers over een heftruck en hoogwerker certificaat. Ook hebben een aantal mensen de benodigde certificaten om werkzaamheden op (petro)chemische plats te mogen verrichten.

Naast VCA** is Zwatra ook ISO-9001 gecertificeerd en beschikt het bedrijf over het CO2-bewust certificaat.

Uitvoering industriële verhuizingen

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden door de groep industriële verhuizingen beschikt Zwatra Transport over compleet ingerichte wagens. De meest voor de hand liggende materialen – natuurlijk allemaal geïnspecteerd en gekeurd – zijn hierin aanwezig. Verder heeft Zwatra de beschikking over een uitgebreid assortiment materialen zoals hijsmaterialen, evenaars, takels, traplopers en heftrucks. Niet alleen het standaard materiaal is beschikbaar maar ook beschikt de groep over speciaal ontwikkelde of aangepaste materialen waarmee de klussen snel, veilig en vakkundig kunnen worden uitgevoerd.

Zwatra wil haar klanten graag zo veel mogelijk ontzorgen en dit komt zeker tot uitdrukking in de projecten die de medewerkers van Zwatra de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Of het dan gaat om het inrichten van de bouwlocaties, het verzorgen van alle interne transporten, het leveren van materialen en mensen of het opgeruimd houden van de locatie. Zwatra neemt met industriële verhuizingen alles ter hand om de klant daar waar mogelijk te ontzorgen.

Een onderdeel bij het uitvoeren van de projecten is het aanvragen van werkvergunningen voor het uitvoeren van zowel verticaal transport als horizontaal transport. Maar ook komt het regelmatig voor dat de medewerkers van industriële verhuizingen assisteren bij montage- en demontagewerkzaamheden. Het reinigen van materialen bij binnenkomst in bijvoorbeeld cleanrooms wordt ook door ons ter hand genomen zodat het transport naar binnen snel en efficiënt plaats kan vinden.

Veiligheid is bij de uitvoering van alle werkzaamheden dus ook bij de realisatie van projecten uiterst belangrijk. Hier wordt dan ook door de uitvoerders heel veel aandacht aan besteed. Interne controles, werkplekinspecties en toolboxen vormen hierbij uiterst belangrijke onderdelen van industriële verhuizingen. De uitvoerder zal ook toezicht houden op het gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Niet alleen omdat dit door de klant wordt voorgeschreven maar omdat het de veiligheid van de medewerkers ten goede komt.

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op