Horizontaal transport

Twee vrachtauto's Zwatra Transport

Zwatra Transport verzorgt voor nationale en internationale klanten horizontaal transport over de weg. Of het nu gaat om het horizontaal transport van bouwmachines, bouwmaterialen, tijdelijke huisvesting, keten, haspels, buizen of constructies, Zwatra Transport verzorgt het horizontaal transport in Nederland en door geheel Europa en soms daar nog buiten.

Met het brede en uitgebreide wagenpark heeft Zwatra de beschikking over een groot assortiment voertuigen, zowel trekkend als getrokken, waarmee het door de klant gevraagd horizontaal transport snel, veilig en vooral goed kan worden uitgevoerd.

Bij horizontaal transport van bouwmachines kan men denken aan het vervoeren van heimachines, hijskranen of graafmachines. Veel van deze machines zijn groot en zwaar en vereisen daarom speciale voertuigen waarop deze machines vervoerd kunnen worden. De combinatie van lengte, hoogte, breedte en gewicht komt heel veel voor bij horizontaal transport van bouwmachines. Zwatra Transport heeft de beschikking over een divers wagenpark waarmee deze horizontale transporten efficiënt en veilig uitgevoerd kunnen worden.

Horizontaal transport voor bouwmaterialen

Zwatra Transport verzorg voor veel klanten ook  horizontaal transport van bouwmaterialen, zoals bijvoorbeeld bouwliften, steigermateriaal en aggregaten. Veel van de wagens van Zwatra Transport zijn uitgerust met een autolaadkraan waardoor de chauffeur zelfstandig kan laden en lossen. Veelal is op de bouwplaats geen laad- of losmogelijkheid aanwezig en is de chauffeur op zichzelf aangewezen. Een grote variëteit aan type voertuigen en autolaadkranen met een ruime keuze in hijscapaciteiten maken het mogelijk de juiste voertuigen in te zetten voor het transport van of naar de bouwplaats.

Voor horizontaal transport van een tijdelijke huisvesting of keten beschikt Zwatra Transport over een jarenlange expertise en het juiste materiaal. Veel units zijn in de afgelopen jaren door Zwatra vervoerd en geplaatst. Of het dan gaat om de units bij een bouwproject, (pop)festivals of complete tijdelijke of semipermanente gebouwen voor onderwijs, kantoor of bouwprojecten, Zwatra Transport heeft in de afgelopen jaren voor vele nationale en internationale klanten het transport, het plaatsen en het afvoeren verzorgd. Ook in het oog springende projecten, zoals onder andere “Het glazenhuis” en voor het optreden van K3 zijn door Zwatra uitgevoerd.

Zwatra Transport vervoert al vele jaren haspels met staalkabels of elektriciteitskabels. Groot en klein, licht en zwaar. De gewichten variëren van bijvoorbeeld een klein haspel van een paar honderd kilo tot haspels van wel 70.000 kg. Ook de afmetingen kunnen sterk variëren van haspels met een breedte en een diameter van minder dan 1 meter tot haspel met een diameter van ruim 420 cm en een breedte van 7 meter. Deze haspels worden door geheel Europa vervoerd.

Ook voor horizontaal transport van allerlei constructies bent u bij Zwatra transport aan het juiste adres. Dit kan zijn materiaal voor de scheepvaart, voor de offshore, standaard afmetingen voor horizontaal transport maar ook buitensporige afmetingen, horizontaal transport binnen Nederland maar zeker ook ver daarbuiten.

Indien noodzakelijk worden door Zwatra Transport ook spoedtransporten uitgevoerd en dan maakt het niet uit of dit nationaal of internationaal transport is. Wanneer het nodig is worden de wagens voorgeladen door een groep chauffeurs terwijl de ritten worden uitgevoerd door andere chauffeurs met dubbel bemande wagens. Op deze wijze kunnen we zo snel mogelijk ter plaatse komen terwijl wij ons natuurlijk wel houden aan de wettelijke rij- en rusttijden. Zo heeft Zwatra al veel horizontaal transport mogen uitvoeren voor internationaal opererende klanten.

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op