Exceptioneel transport van een toegangsplatform van 20m x 6m.

Geplaatst op 4 september 2013

In opdracht van Ampelmann  (www.ampelmann.nl) heeft Zwatra Transport afgelopen week het exceptioneel transport van een platform verzorgd van Rotterdam naar Schiedam. Het betrof een platform met een lengte van 20 meter en een breedte van 6 meter. 

zwatra transport

Ampelmann is een jonge organisatie, die in 2008 is voortgekomen uit de Technische Universiteit in Delft. Men heeft op basis van het Ampelmann principe een uniek systeem ontwikkeld dat de veiligheid in de offshore sterk verbetert.

Voor het transport van een platform met deze breedte werd een trekker met eurodieplader ingezet, waarbij met name de breedte beperkingen gaf, op het traject van Rotterdam naar Schiedam. Nadat het platform ’s middags al was geladen ging het exceptioneel transport, onder begeleiding van twee transportbegeleiders, vrijdagavond omstreeks 21:00 op weg van Rotterdam naar Schiedam.

zwatra 3_1200x800zwatra 2_1200x800

De route was voor het aanvragen van de incidentele vergunning al door de specialisten van Zwatra verkend en de vergunning werd door de RDW afgegeven, waarbij ook rekening gehouden diende te worden met de wegwerkzaamheden op de route over de A15-A16-A20-A4 en de lokale wegen.

Op het laatste stuk in Schiedam kwam het transport nog een aantal uitdagingen tegen, maar dankzij het vakmanschap en de ervaring van de begeleiders en de chauffeur kwam het transport veilig op de plaats van bestemming aan.

 

Wilt uw meer weten?

Voor meer informatie neem contact met ons op

Neem contact op